Octopus

Leen tot 500,000 Euro

Veelgestelde vragen


Wie kunnen er lenen
Iedereen vanaf 18 jaar kan een lening aanvragen. Een krediet moet zijn afgelost bij het bereiken van de 74e verjaardag.

Kan ik lenen met een slechte BKR of een Zwarte Lijst
Ja in beginsel is er geen probleem als u een slechte kredietwaardigheid heeft. Wij dekken het risico af met een gecombineerde krediet- en overlijdensrisico verzekering.

Hoeveel kan ik lenen
Wij hebben al een lening vanaf 1500 Euro en wij lenen maximaal 500,000 Euro uit aan particuliere klanten. Uitzonderingen zijn mogelijk.. U kunt maximaal 5.4 keer uw inkomen (of gezamenlijke inkomen lenen).

Wat is de looptijd.
U kunt lenen met een minimum looptijd van 1 jaar en een maximum looptijd van 30 jaar.

Wat zijn de tarieven die in rekening worden gebracht.
De rente en verzekeringstarieven kunt u vinden in de folder. U kunt de folder downloaden van de website. De rente staat vast voor de hele looptijd van de lening.

Kan ik extra aflossen.
U kunt jaarlijks extra aflossen tot 25% van de oorspronkelijke hoofdsom. Wilt u meer aflossen dan kan dat ook boetevrij. Wij brengen dan ongeacht van de hoogte van de extra aflossing administratiekosten in rekening.

Hoe lang duurt een aanvraag
Wij handelen uw aanvraag binnen maximaal 24 uur af en indien mogelijk sneller. Afhankelijk van hoe snel u u daarna de formaliteiten afhandelt kan de lening 24 tot 48 uur later op uw rekening beschikbaar zijn.

Zijn er aanvullende kosten van toepassing.
Alle kosten zijn gespecificeerd in de folder. Er zijn geen aanvullende of verborgen kosten. De verzekering is eenmalig.

Ik heb een partner, kan ik ook alleen aanvragen
U kunt lenen zonder toestemming of medeweten van uw partner.

Ik heb al een lening. Kan ik deze lening oversluiten.
Er is een grote kans dat wij gunstigere voorwaarden bieden dan uw huidige kredietverstrekker. Zeker als u creditcard schulden heeft of schulden bij de deurwaarder of een incasso bureau heeft uitstaan dan is de kans op een forse besparing op uw maandlast groot. Wij lenen voor uw schuldsanering maar wij rekenen er op dat u zelf de aflossing doet bij uw crediteuren.

Vragen jullie informatie bij mijn werkgever
Wij benaderen nooit een derde partij zonder uw toestemming. Als u een bewijs van inkomsten heeft bijgevoegd dan is een informatie aanvraag bij uw werkgever sowieso niet nodig.

Kan ik meerdere kredietaanvragen doen.
Het staat u vrij om bij diverse partijen een aanvraag te doen. Maar er is wel een register waarin wij kunnen zien waar u uw aanvragen heeft gedaan. Dit is om te voorkomen dat mensen meerdere kredieten tegelijkertijd afsluiten bij diverse aanbieders.

Wordt mijn lening gerespireerd bij het BKR of de CKP
Nee uw lening wordt niet geregistreerd tenzij u een forse achterstand oploopt.

Kan ik lenen als ik een tijdelijke aanstelling heb
Ja u kunt lenen met een tijdelijke aanstelling of als u een uitkering heeft. De bron van uw inkomen is voor ons niet van belang.

Ik wil lenen voor een verbouwing heb ik overwaarde nodig.
Nee wij vragen geen zekerheid,, wij lenen zonder onderpand. Het maakt niet uit waarvoor u de lening gebruikt.

Kan ik het saldo van mijn lening checken.
Ja, u kunt inloggen in onze klanten systeem en u kunt u veel zaken zelf regelen. Of u wordt geïnformeerd hoe u dat kunt doen.

Waarom moet ik mijn bank- of gironummer invullen op het aanvraagformulier
Wij hebben uw bank- of girorekeningnummer nodig zodat wij de door u aangevraagde lening op uw rekening kunnen storten. Uw bankrekening nummer komt daarnaast ook in het contract te staan.